20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou record de decese într-o zi în SUA

Un nou record de decese într-o zi în SUA

Noul coronavirus a ucis un număr record de 884 de persoane în Statele Unite în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului prezentat miercuri seară de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Această creştere rapidă ridică la 4.475 de decese bilanţul total în întreaga ţară de la declanşarea pandemiei.

Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (213.372), cu 25.200 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu.

Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia (969 decese).

SUA au depăşit 200.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 200.000 de cazuri de coronavirus înregistrate, potrivit bilanţului anunţat de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Statul New York este epicentrul pandemiei americane, cu aproape 1.900 de morţi, potrivit guvernatorului Andrew Cuomo.

Pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, peste 80% dintre americani au fost rugaţi să stea acasă.

Casa Albă a estimat că boala ar putea face între 100.000 şi 240.000 de morţi dacă restricţiile actuale sunt respectate, faţă de 1,5 până la 2,2 milioane, fără nicio măsură luată.

Washingtonul consideră că Beijingul a minţit în privinţa numărului de morţi

Statele Unite au ajuns la concluzia că Beijingul a minţit în legătură cu bilanţul noului coronavirus, cu mult subevaluat, potrivit unui raport al serviciilor americane de informaţii comentat miercuri în faţa presei de mai mulţi congresmeni, notează AFP.

Întrebat despre acest subiect în cursul briefingului său de presă cotidian, preşedintele american, Donald Trump, s-a arătat destul de evaziv.

“Datele lor sunt poate puţin subestimate şi sunt amabil când spun asta”, a declarat el. ”În ce priveşte problema de a şti dacă datele lor sunt corecte, nu sunt un contabil chinez”, a adăugat el puţin mai târziu.

Agenţia Bloomberg s-a referit miercuri la acest raport confidenţial remis săptămâna trecută Casei Albe. Serviciile de informaţii au subliniat în document că numărul morţilor şi al cazurilor de contaminare afişate de Beijing sunt false, intenţionat sub nivelul real, a afirmat agenţia de informaţii.

De asemenea, numeroşi experţi sunt de părere că datele chineze sunt mult subevaluate. Ei se bazează în special pe numărul mare de familii care s-au prezentat în ultimele zile pentru a recupera urnele funerare cu cenuşa rudelor, după ridicarea izolării la domiciliu la Wuhan, leagănul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS