10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetățeanul bulgar suspect de coronavirus a încercat să fugă a doua oară din spitalul din Galați

Cetățeanul bulgar suspect de coronavirus a încercat să fugă a doua oară din spitalul din Galați

Cetățeanul suspect de coronavirus care a fugit miercuri dintr-un spital din Galați și a plecat cu microbuzul la București a încercat din nou să fugă din spital, fiind prins de jandarmi când sărea gardul unității medicale. Parchetul anunță că pe numele acestuia a fost deschis doar penal.

Bărbatul a fugit miercuri, în jurul orei 15.00, din Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce a tăiat plasa de protecţie a geamului de la salonul unde era izolat. El a fost prins de polițiști la ieşirea din municipiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre Bucureşti și în care se mai aflau alte 7 persoane.

Bărbatul a fost dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar cele 7 persoane cu care acesta a intrat în contact au fost internate într-un centru de carantină.
Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Parchetul General, joi, în jurul orei 23.30, bărbatul a încercat din nou să fugă din spital. El a fost prins de echipajul de jandarmi ce asigură paza Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi în timp ce încerca să sară gardul instituţiei, fiind din nou dus în salonul unde este internat.

Parchetul precizează că cetăţeanul bulgar nu este confirmat cu coronavirus. Procurorii au deschis dosar penal pe numele lui pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Persoanele care mint în declarațiile referitoare la coronavirus sau cele care nu respectă măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19 riscă ani grei de închisoare. Potrivit ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal publicată de Ministerul Justiției pedepsele ajung până la 15 ani de închisoare, în funcție de consecințele faptelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS