16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocurile de joacă, băncile și autobuzele, dezinfectate la Târgu Jiu

Locurile de joacă, băncile și autobuzele, dezinfectate la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a început de luni ample acțiuni de dezinfecție în spațiile publice din municipiu.

Pe lângă dezinfecția principalelor artere rutiere s-a început igienizarea locurilor de joacă din cartiere. Este vorba de un total de peste 80 de locuri de joacă din municipiul Târgu Jiu. Mai este vizat mobilierul din parcuri și stațiile mijloacelor de transport în comun ale municipiului Târgu Jiu. Acestea au început să fie și ele dezinfectate, începând de ieri- dimineață.

Programul de igienizare și dezinfectare a orașului este complex și vizează străzi, locuri de joacă, parcuri, transport în comun, unități de învățământ și clădiri aparținând municipalității. „Luăm aceste măsuri pentru a împiedica răspândirea COVID-19 și îi asigurăm pe cetățeni că depunem eforturi pentru a menține un mediu cât mai sigur, în așa fel încât să fie cât mai puțin afectați de criza generată de acest virus“, potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Se reduce și mai mult programul la primărie

Primăria Târgu Jiu anunță cetățenii că programul cu publicul la Centrul de Informare a Cetățenilor (CIC) se reduce, începând 17 martie. Lunea, miercurea și vinerea, CIC va fi deschis între orele 8.00 și 12.00, iar marțea și joia între orele 13.00 și 17.00.

Cetățenii vor putea solicita informații și își pot rezolva problemele care nu sunt urgente prin telefon la numerele 0253/984 (Telefonul Cetățeanului), 0253/123.317, 0253/218.928; 0253/212.299; 0253/211.482, prin fax la numărul 0253/214.878 sau prin e-mail la adresa [email protected]. Este de precizat că în restul compartimentelor din Primăria Târgu Jiu nu se mai lucrează de peste o săptămână cu publicul, iar acum programul a fost redus la maximum pentru a nu fi închisă de tot instituția.

Primăria inventariază persoanele bolnave și bătrânii

În același timp, autoritățile din Târgu Jiu au început de luni o acțiune de inventariere a tuturor persoanelor cu probleme sociale, a bolnavilor și a bătrânilor. Este vorba, în special, de cetățenii care nu au sprijin sau care au rudele plecate din țară și nu se pot îngriji singuri. Prin urmare, în cazul în care vor exista solicitări, reprezentanții municipalității vor putea fi solicitați de către cei aflați în nevoie. Se va încerca rezolvarea problemelor, de la caz la caz, în funcție și de nevoile care vor fi identificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS