Acasă Actualitate Medicament pentru artrită, potenţial tratament pentru coronavirus

Medicament pentru artrită, potenţial tratament pentru coronavirus

-

În prezent, nu există tratamente specifice, ţintite pe infecţiile cu noul coronavirus. Când doctorii detectează infecţia cu 2019-nCoV, obiectivul este să trateze simptomele pe măsură ce acestea apar.

Într-un document al OMS, Dr. Van Kerkhove explică: „Deoarece este un virus nou, nu avem tratamente specifice pentru acesta. Dar, pentru că acest virus cauzează afecţiuni respiratorii, sunt tratate aceste simptome. Antibioticele nu funcţionează împotriva unui virus“.

Medicul spune că există demersuri pentru dezvoltarea unei scheme de tratament şi că există multe tratamente cercetate în ultimii ani pentru a trata alte coronavirusuri, precum MERS. Specialiştii speră ca acestea să ajute şi în cazul noului coronavirus.

Teste cu tratamente pentru HIV şi artrită

Unii cercetători experimentează terapia antiretrovirală, folosită pentru tratarea HIV. Combinaţia între două medicamente antiretrovirale — lopinavir and ritonavir — poate ataca o moleculă pe care atât HIV, cât şi 2019-nCoV le pot replica.

Alt medicament care pare promiţător în tratamentul coronavirusului este baricitinib (olumiant), folosit în tratarea artritei. Cercetătorii argumentează că 2019-nCoV poate infecta plămânii prin interacţiunea cu receptori specifici prezenţi pe suprafaţa anumitor celule pulmonare. Dar aceşti receptori sunt prezenţi şi în rinichi, vase sanguine şi inimă. Baricitinib poate bloca interacţiunea dintre virus şi aceşti receptori-cheie. Rămâne, însă, de văzut dacă se va dovedi eficient.

Oficiali OMS au explicat, în urmă cu câteva zile, că medicii preferă utilizarea de medicamente deja existente pentru că acestea au deja aprobarea necesară pentru utilizare şi sunt, în general, sigure pentru uz. De aceea, nu ar mai fi nevoie să fie testate prin proceduri care durează foarte mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.