Acasă Actualitate Licitație în așteptare pentru troleibuzele destinate municipiului Târgu Jiu

Licitație în așteptare pentru troleibuzele destinate municipiului Târgu Jiu

-

Licitația pentru achiziționarea troleibuzelor destinate municipiului Târgu Jiu nu a fost anulată. Acest este un semn bun, este de părere primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Autoritățile centrale au primit patru oferte pentru caietul de sarcini care vizează achiziția de troleibuze pentru municipiile Târgu Jiu și Ploiești. Patru mari companii din Polonia, China, România și Ucraina au depus oferte la licitația pentru achiziționarea celor 40 de troleibuze pentru orașele Ploiești și Târgu Jiu. Bugetul total pentru Târgu Jiu și Ploiești este de peste 18 milioane de euro. Marcel Romanescu speră ca Ministerul Dezvoltării regionale să selecteze un câștigător și primele troleibuze să ajungă la Târgu Jiu.

Se împlinește un an de la lansarea licitației

Licitația a fost lansată pe 29 martie 2019 de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cele patru oferte, depuse până la termenul-limită, provin de la: 1. Solaris Bus & Coach (Polonia) 2. Bozankaya Otomotiv (Turcia) 3. Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina) 4. Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China). Contractul vizează achiziționarea de 11 troleibuze normale și 9 troleibuze cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători pentru Târgu Jiu.

Valoarea estimată a contractului pentru municipiul Târgu Jiu este de 49 de milioane de lei. Este de amintit că troleibuzele Transloc Târgu Jiu au depășită de mulți ani norma de casare. Acestea ar fi trebuit să fie duse de mult la fier vechi. În lipsa unor mijloace de transport noi, troleibuzele sunt și acum în circulație, deși suferă la capitolul căldură iarna sau aer condiționat vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cummins a anunțat că renunță la 230 de oameni, angajați prin agenți de muncă temporară

Cei 230 de oameni au contracte de muncă încheiate cu două firme de plasare de forță de muncă. Firmele i-au “închiriat” pe muncitori către Cummins. Dacă producătorul renunta la serviciile muncitorilor, ce se va întâmplă cu cei 230 de craioveni?

Orban: S-au luat măsuri pentru întărirea DSP-urilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul Sănătăţii a luat măsurile pentru "întărirea" Direcţiilor de Sănătate Publică şi pentru derularea anchetelor epidemiologice...

Mircea Lucescu: După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie

Reputatul antrenor Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare și despre viitorul fotbalului. Ajuns...