14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Egiptul a atins pragul de 100 de milioane de locuitori

Egiptul a atins pragul de 100 de milioane de locuitori

Agenţia egipteană pentru statistici (CAPMAS) a anunţat, ieri, că populația din țară a ajuns la 100 de milioane. Khairat Barakat, șeful agenției, a declarat într-o conferință de presă la Cairo că populația Egiptului atins 100 de milioane, comparativ cu 99 de milioane de pe 22 iulie anul trecut, cu excepția expatriaților egipteni al căror număr depășește 9 milioane.

Capitala Cairo a înregistrat cel mai mare număr de 9,9 milioane de oameni, urmată de Giza cu o populație de 9,1 milioane, Sharqiya cu 7,5 milioane și Daqahlia cu 6,8 milioane.

Oficialul egiptean a menționat că problema populației este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă cea mai populată țară arabă, adăugând că „nicio dezvoltare sau proiecte economice nu pot supraviețui în lumina acestei creșteri rapide”.

El a avertizat că ratele de creștere a populației au consecințe grave.

Guvernul egiptean este îngrijorat de faptul că populația în creștere va pune provocări suplimentare resurselor sale deja limitate, stabilității sociale și economiei.

Egiptul aproape că şi-a dublat populaţia în ultimii 30 de ani

Contorul electronic instalat pe clădirea în care se află Agenţia egipteană pentru statistici (CAPMAS), în Cairo, o metropolă de 20 de milioane de locuitori, a trecut de la opt la nouă cifre pentru prima dată marţi.

Ţara arabă cu cea mai mare populaţie, Egiptul este pe locul al 3-lea la scară continentală, după Etiopia şi Nigeria, şi pe locul al 14-lea la nivel mondial, potrivit Xinhuanet.

Egiptul aproape că şi-a dublat populaţia în ultimii 30 de ani. În 1990, populaţia Egiptului nu era „decât de 57 de milioane”, aproape identic cu Franţa la momentul respectiv.

Însă în Egipt se naşte în medie un copil la fiecare 17,9 secunde, potrivit unui comunicat al CAPMAS. Şi chiar dacă autorităţile încearcă să acţioneze împotriva acestei bombe demografice, campaniile de sensibilizare precum „Doi este de ajuns”, lansate în ultimii pentru a reduce rata natalităţii, întâmpină dificultăţi în a-şi arăta roadele.

Guvernul egiptean a construit, de asemenea, 20 de orașe noi din a patra generație pentru a îmbunătăți calitatea vieții, a extinde zona rezidențială și a absorbi creșterea populației din țară.

Cea mai mare dintre cele 20 de orașe noi în construcție este Noua Capitală Administrativă, la est de Cairo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

VIDEO: Proteste violente în Serbia din cauza revenirii la...

Mai mulți susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad, după ce preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru...

Coronavirus: Germania se apropie de pragul de 200.000 de...

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Germania a crescut cu încă 397 de îmbolnăviri raportate de autorități în ultimele 24 de ore,...

Persoană cu probleme medicale, salvată din Masivul Parâng

O acțiune de salvare a angajaților din cadrul Serviciului Județean al Salvamont al Consiliului Județean Gorj a avut loc aseară în Masivul...

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...