8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Circa 300 de craioveni, prezenți la Sărbătoarea Unirii

Circa 300 de craioveni, prezenți la Sărbătoarea Unirii

0
Circa 300 de craioveni, prezenți la Sărbătoarea Unirii

Aproximativ 300 de craioveni au fost prezenti in centrul Craiovei, la evenimentul de sărbătorire a Unirii Principatelor Române. 24 ianuarie este cunoscută drept Ziua Unirii Principatelor Române. Este ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitorul Ţării Româneşti.

El a devenit primul lider al Principatelor Unite. Si, după câţiva ani, a devenit primul lider al statului unitar România.

Ceremonia de la Craiova

Ziua Unirii Principatelor Române a atras și oficiali în centrul Craiovei, precum și militari, respectiv oameni de rând. În fața statuii lui Al. I. Cuza, din centrul Craiovei, a avut loc o ceremonie religioasă, urmată de discursuri ale autorităților si de depunerea de coroane. Primul care a luat cuvântul a fost Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, prezent la Craiova pentru acest eveniment. Și alți oficiali au vorbit despre Unire, în fața auditoriului.

Foto Aldezir Marin

A urmat ceremonia de depunere de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Primii care au depus coroane au fost reprezentanții Prefecturii Dolj. Ei au fost urmați de cei ai Consiliului Județean Dolj, de cei ai Primăriei Craiova si de alți oficiali.

A avut loc si o parada militară, cum se obisnuiește la astfel de evenimente.

După depunerea de coroane a urmat un moment artistic, realizat de Ansamblul Maria Tănase. Calușarii au prezentat un spectacol antrenant.