25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO procuroare a încasat diurne necuvenite de aproape 33.00 de lei

O procuroare a încasat diurne necuvenite de aproape 33.00 de lei

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac (fostă Micloșină), a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) pentru restituirea unei sume de aproape 33.000 de lei pe care a primit-o sub formă de diurnă în perioada 2014 – 2017.

Procurorul Otilia Isac (Micloșină) a fost detașat în decembrie 2014 de la Ministerul Public la Ministerul Afacerilor Interne, unde a ocupat funcția de consilier juridic în cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat. Fiind detașată să lucreze în alt oraș decât cel de domiciliu, Otilia Isac (Micloșină) a beneficiat de diurnă. Astfel, pentru perioada în care a lucrat la Administrația Rezervelor de Stat, actualul prim-procuror de la Parchetul Judecătoriei Oravița a încasat suma de 115.645 lei sub formă de diurnă.

În urma unei adrese a Parchetului General, în care se arăta că diurna se plătește doar pentru zilele lucrate efectiv, nu și pentru zile de weekend sau concediu, Administrația Națională a Rezervelor de Stat a făcut calculele și a ajuns la concluzia că i-a plătit Otiliei Isac ( cu 32.734 de lei mai mult decât i se cuvenea. Prin urmare, instituția din subordinea MAI i-a cerut fostei angajate să restituie suma în cauză.

Procuroarea a refuzat să restituie sumele solicitate, iar ANRSPS a deschis proces. Prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Caraș-Severin. Otilia Isac a pierdut în primă instanță, potrivit expressdebanat.ro.

Hotărârea Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara. Primul termen din apel încă nu a fost stabilit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS