11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Tatăl” primilor bebeluși „editați genetic”, condamnat la trei ani de închisoare

„Tatăl” primilor bebeluși „editați genetic”, condamnat la trei ani de închisoare

Cercetătorul chinez care a provocat anul trecut un șoc planetar după ce a anunțat că a creat primii bebeluși „editați genetic” a fost condamnat la trei ani de închisoare de un tribunal din China, relatează AFP.

He Jiankui a fost găsit vinovat de încălcarea legilor statului chinez, care interzic experimentele pe embrioni umani.

Instanța a decis, de asemenea, ca omul de știință să plătească o amendă de 3 milione de yuani, aproape 384.000 de euro.

e chercheur a également été condamné à une amende de 3 millions de yuans (384.000 euros).

Anul trecut, profesorul He Jiankui a anunţat că s-a născut o pereche de gemeni editaţi genetic, intervenţia fiind necesară pentru a preveni ca bebeluşii să contracteze virusul HIV, după cum a afirmat cercetătorul.

În luna noiembrie 2018, cercetătorul a acaparat prima pagină a tuturor publicațiilor de presă când a anunțat că a reușit să modifice genele unor bebeluși. Acesta a editat ADN-ul a șapte embrioni umani pentru a-i face mai rezistenți la HIV. Până la momentul actual, cercetarea sa a rezultat în nașterea a două gemene.

He Jiankhui, de la Universitatea de Sud de Știință și Tehnologie din Shenzhen, a fost intens condamnat de comunitatea academică. Desfășurarea unor astfel de experimente în lipsa înțelegerii efectelor pe termen lung a catalogat experimentul ca fiind neetic și potențial periculos. Mai mult decât atât, acesta a anunțat rezultatele cercetării sale în lipsa unor dovezi materiale- în mod normal, cercetarea trebuie validată prin publicarea unor studii recenzate de alți oameni de știință care să poată fi verificate și replicate ulterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS