27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorii au stabilit pedepsele pentru agresorii jandarmeriței din 10 august

Judecătorii au stabilit pedepsele pentru agresorii jandarmeriței din 10 august

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei au fost condamnati de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 la închisoare cu suspendare pentru ultraj. De asemenea, trei dintre ei vor plăti daune în valoare de 10.000 de euro femeii jandarm.

Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse intre 1 an si 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi atacată. Doi dintre cei 7 agresori au fost condamnați și pentru uz de arma fără drept, cei care au furat arma femeii- jandarm Stefaniei Nistor.

Ea va primi 10.000 euro de la 3 agresori, deși solicitase despăgubiri de 100.000 euro. Celălalt jandarm lovit la proteste nu va primi nici un ban și la fel Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care se constituiseră în părți civile.

Agresorii au primit doar închisoare cu suspendare și vor trebui să presteze muncă în folosul societății la Arhiepiscopia București, la o școală din Chiajna, la Administrația Cimitirelor sau Protecția Copilului. De asemenea, aceștia nu vor mai avea voie în următorii ani să mai meragă la proteste, meciuri sau concerte – tot ceea ce înseamnă adunări publice. Decizia nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS