27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele sentințe în Dosarul Colectiv, așteptate la Tribunalul București

Primele sentințe în Dosarul Colectiv, așteptate la Tribunalul București

Magistraţii Tribunalului Bucureşti ar urma să pronunțe, luni, primele sentințe în procesul incendiului din clubul bucureștean Colectiv. 64 de vieți s-au pierdut în focul din Colectiv.

Au trecut 4 ani de la tragedia în care au murit 64 de tineri și care a demonstrat pericolul reprezentat de un sistem corupt.

În procesul în care s-au cerut daune de sute de milioane de euro, sunt acuzații de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și de abuz în serviciu. Procurorii au cerut pedepse mari pentru patronii clubului, cei ai firmei de artificii, pirotehniștii, ofițerii ISU și fostul primar Cristian Popescu Piedone.

După patru ani de la tragedie, a venit momentul sentinței în dosarul Colectiv. În procesul în care s-au cerut daune record, de sute de milioane de euro, sunt acuzații de ucidere și vătămare din culpă, dar și de abuz în serviciu.

Patronii clubului, cei ai firmei de artificii, pirotehniștii, ofițerii ISU și fostul primar Cristian Popescu Piedone au fost judecați de Tribunalul București. Procurorii au cerut câte 12 ani de închisoare pentru patronii clubului. Fostul primar Cristian Popescu Piedone riscă până la 14 ani de închisoare.
Sentința nu va fi una definitivă.
Rudele victimelor și supraviețuitorii cer despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro.

Zeci de persoane încă se află sub tratament.
Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut, 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv de trupa Goodbye to Gravity.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS