9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrări la pasarela de la Artego pentru a se putea circula în siguranță

Lucrări la pasarela de la Artego pentru a se putea circula în siguranță

Primăria Târgu Jiu continuă să execute lucrări la pasarela din partea de nord a municipiului, din zona Artego.

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este vorba de intervenții la partea carosabilă, dar și la trotuarul care va fi redat circulației pietonale. Pasarela de la Artego a fost recent în centrul atenției, după ce bucăți de material au căzut peste calea ferată. Autoritățile au fost nevoite să limiteze traficul rutier în zonă pentru a îndepărta materialele desprinse.

Primarul din Târgu Jiu a mai spus că după ce pasarela va fi pusă în siguranță se va trece la organizarea unei licitații pentru atribuirea contractului de modernizare. Tot în faza de licitație se află și pasarela de pe Strada Unirii. Marcel Romanescu a precizat că au fost organziate până în prezent trei licitații, însă nu s-a reușit atribuirea contractului.

E nevoie de firme cu autorizație specială

Autoritățile speră să găsească firme de construcție pentru reabilitarea ambelor pasarele, astfel încât lucrările să înceapă din primăvara anului viitor. Cel puțin pentru pasarela de la Artego este nevoie ca firmele care vor participa la licitație să dețin un aviz special pentru a executa lucrări peste calea ferată. „Sperăm ca din primăvară să avem firmele câștigătoare la cele două licitații. Din păcate, la pasarela de pe strada Unirii nu au avut succes până acum, deși am organizat trei licitații. Poate o să reușim până în primăvara anului viitor și o să putem să dăm drumul la lucrări. Este nevoie să punem la punct această pasarelă. După ce vor fi gata lucrările de siguranță la pasarela de la Artego vor demara și acolo procedurile pentru organizarea licitației, în vederea selectării unui constructor“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS