Acasă Actualitate Klaus Iohannis anunță că se va implica în tăierile ilegale de lemn...

Klaus Iohannis anunță că se va implica în tăierile ilegale de lemn din România

-

Președintele Klaus Iohannis a cerut să se ia măsuri pentru ca defrişările ilegale să fie stopate. Acesta a spus că a vorbit astăzi cu ministrul Mediului despre situația tăierilor ilegale de lemn, potrivit digi24.ro.

„Am cerut de la Ministerul Mediului date foarte concrete și am discutat destul de mult pe această temă. Personal, îmi doresc să mă implic foarte mult, pentru că aceste tăieri ilegale trebuie să fie stopate“, a spus Klaus Iohannis.

„Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal și asta trebuie să înceteze“, a mai declarat președintele.

„Sunt un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat“

„Această abordare nu e nouă pentru mine. A existat o întreagă politică a PSD de denigrare a subsemnatului folosind fake news, cum că aș fi prietenul unora care defrișează și că aș fi împotriva pădurilor. Nu. Sunt un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Am discutat mai mult de o oră cu ministrul Mediului și cu premierul. E nevoie de politici solide, de măsuri ferme, care să repună, de exemplu, Garda de Mediu în funcțiune pentru a preveni acest defrișări ilegale“, a continuat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.