13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis anunță că se va implica în tăierile ilegale de lemn din România

Klaus Iohannis anunță că se va implica în tăierile ilegale de lemn din România

Președintele Klaus Iohannis a cerut să se ia măsuri pentru ca defrişările ilegale să fie stopate. Acesta a spus că a vorbit astăzi cu ministrul Mediului despre situația tăierilor ilegale de lemn, potrivit digi24.ro.

„Am cerut de la Ministerul Mediului date foarte concrete și am discutat destul de mult pe această temă. Personal, îmi doresc să mă implic foarte mult, pentru că aceste tăieri ilegale trebuie să fie stopate“, a spus Klaus Iohannis.

„Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal și asta trebuie să înceteze“, a mai declarat președintele.

„Sunt un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat“

„Această abordare nu e nouă pentru mine. A existat o întreagă politică a PSD de denigrare a subsemnatului folosind fake news, cum că aș fi prietenul unora care defrișează și că aș fi împotriva pădurilor. Nu. Sunt un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Am discutat mai mult de o oră cu ministrul Mediului și cu premierul. E nevoie de politici solide, de măsuri ferme, care să repună, de exemplu, Garda de Mediu în funcțiune pentru a preveni acest defrișări ilegale“, a continuat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS