19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de ani de închisoare pentru atacatorul de la Brăila Mall

30 de ani de închisoare pentru atacatorul de la Brăila Mall

Magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pe Marius Valentin Parfenie, tânărul care a băgat groaza în brăilenii aflaţi la cumpărături la Brăila Mall în 11 noiembrie 2018.

Acesta a fost condamnat pentru un cumul de infracţiuni, respectiv trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Condamnarea aplicată în primă instanţă este una care nu s-a mai aplicat vreodată, mai ales pentru infracţiunea de tentativă de omor, dar în cazul lui Parfenie a fost vorba despre un cumul de infracţiuni.

S-au aplicat condamnări pentru fiecare faptă în parte

Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie a rănit zece persoane, între care doi copii, de 11 şi 13 ani, după ce a intrat cu maşina în uşile de acces de la Mall Brăila, la puţin timp după ce a înjunghiat un bărbat şi a rănit doi pietoni aflaţi pe centura oraşului.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Tribunalul Brăila, s-au aplicat condamnări pentru fiecare faptă în parte, cele mai mari pedepse fiind pentru infracţiunile de tentativă de omor, respectiv 20, 12 şi 10 ani închisoare, iar în urma contopirii pedepselor s-a ajuns la peste 33 de ani închisoare. Având în vedere că pedeapsa principală rezultată în urma cumulului de infracţiuni depăşea maximum general al pedepsei închisorii de 30 de ani, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână cu 30 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS