10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 noiembrie, ziua universală a copiilor

20 noiembrie, ziua universală a copiilor

Ziua Mondială a Copilului a fost înființată pentru prima dată în 1954 ca Ziua Universală a Copilului. Este sărbătorită la 20 noiembrie pentru a promova unitatea internațională, conștientizarea copiilor din întreaga lume și îmbunătățirea bunăstării acestora.

20 noiembrie este o dată importantă, deoarece este data din 1959 când Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația Drepturilor Copilului. De asemenea, este data din 1989 când Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenția privind drepturile copilului, potrivit www.un.org.
Din 1990, Ziua Mondială a Copilului marchează și aniversarea datei când Adunarea Generală a ONU a adoptat atât Declarația, cât și Convenția privind drepturile copiilor.

Mamele și tații, profesorii, asistentele și medicii, liderii guvernamentali și activiștii societății civile, bătrânii religioși și ai comunității, moguli corporativi și profesioniști ai mass-media, precum și tinerii și copiii înșiși, pot juca un rol important în a face ca Ziua Mondială a Copilului să fie relevantă pentru societate, comunitate și națiuni.

Fără a avea caracter obligatoriu, ziua internaţională a copilului este marcată în mai multe state, printre care şi România, la 1 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS