5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat gay și-a dat în judecată angajatorul, pe care îl acuză că i-a tăiat la jumătate salariul pentru a fi în ton cu „celelalte femei din birou”

Un bărbat gay și-a dat în judecată angajatorul, pe care îl acuză că i-a tăiat la jumătate salariul pentru a fi în ton cu „celelalte femei din birou”

Un homosexual din New York și-a dat în judecată angajatorul, pe care îl acuză că i-a redus la jumătate salariul pentru a fi în ton cu “celelalte femei din birou”, scrie The Guardian.

Într-un proces împotriva Eventique, o companie care organizează evenimente promoționale pentru companii precum Nike, Twitter și Amazon, Wesley Wernecke afirmă că angajatorul a luat această decizie după ce a aflat că este gay.

Un avocat care îi reprezintă pe David și compania Eventique a descris acuzațiile ca fiind lipsite de orice fundament.

Wernecke spune că, la o săptămână după ce a fost angajat, în iunie, colegii săi au început să-l ia peste picior pentru inelul său de logodnă “feminin”. Întrebat dacă și prietena sa poartă ceva similar, Wernecke a replicat că partenerul său, Evan, poartă.

Din acel moment, susține el, s-a dezvoltat un mediu de lucru tensionat în raport cu colegii săi și directorul executiv Henry Liron David. Tot de atunci, acesta spune că a fost exclus de la ședințe, de la ieșitul la băut după muncă, nu i s-au mai dat sarcini și a devenit subiectul unor remarci discriminatorii.

Ulterior, Wernecke afirmă că a fost chemat în biroul lui David unde a fost informat că salariul său este tăiat cu peste 50%, de la 145.000 de dolari la 70.000 de dolari anual.

“Nu puteam să dorm noaptea când mă gândeam că ești mult mai bine plătit decât celelalte femei din birou,” i-ar fi spus David lui Wernecke.

La puțin timp, Wernecke a aflat că salariul său a fost redus din nou, la 58.000 de dolari.

În urma acestor discriminări, se arată în plângere, Wernecke a început să ia medicamente antianxietate. În octombrie, a fost concediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS