14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia turcă l-a arestat din nou pe ziaristul Ahmet Altan, la o săptămână după eliberare

Poliţia turcă l-a arestat din nou pe ziaristul Ahmet Altan, la o săptămână după eliberare

Un cunoscut jurnalist și scriitor turc, Ahmet Altan, a fost arestat marți seara, la o săptămână după ce fusese eliberat din închisoare în baza unei decizii judecătorești. Jurnalistul, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat în 2016, fiind acuzat de regimul Erdogan de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Arestarea sa a stârnit critici la nivel internațional, mai multe organizații privind drepturile omului reacționând.

”Legea a fost îngropată sub ciment”, a reacționat, pe twitter, avocatul jurnalistului Figen Calikusu, comentând că arestarea acestuia este ilegală. Altan a fost văzut zâmbind și făcând cu mâna în momentul în care forțele de combatere a terorismului l-au scos din locuința sa din Istanbul, relatează Reuters.

El a fost dus la sediul central al poliției după ce a fost supus unui control medical. Este de așteptat ca o instanță din Istanbul să decidă în cursul zilei dacă jurnalistul va fi trimis din nou la închisoare sau nu. Altan, fratele său și alți jurnaliști au fost, inițial, condamnați la închisoare pe viață pentru că ar fi făcut parte din rețeaua lui Gulen acuzată că se află în spatele tentativei de lovitură de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS