7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban, despre votul prin corespondență: PSD s-a trezit să conteste acum procedura

Orban, despre votul prin corespondență: PSD s-a trezit să conteste acum procedura

Ludovic Orban a acuzat PSD că s-a trezit abia acum să conteste procedura privind votul prin corespondenta. PSD contesta faptul că AEP a trimis românilor din diaspora atât buletinul pentru turul I, cât și pe cel pentru turul II al alegerilor prezidențiale.

Ludovic Orban a precizat că așa prevede legea, legat de votul prin corespondență. Si a mai spus ca social-democrații puteau să o facă mult mai clară atunci când au avut majoritatea parlamentară.

Orban a adăugat însă că este convins că românii știu cum să voteze. El a mai spus ca romanii nu vor trimite ambele buletine la primul tur, potrivit Hotnews.

„Cred ca orice cetățean nu trimite votul pentru turul doi în turul unu”

”Eu cred că orice cetățean nu trimite votul pentru turul doi în turul unu. Așa s-a considerat că este procedural corect. Normal că fiecare cetățean care votează prin corespondență își păstrează buletinul pentru turul doi. Pentru a vota în turul doi. Am auzit că PSD contestă această procedură. Dar PSD dacă și-ar fi dorit, având majoritate parlamentară la acea oră, ar fi trebuit să asigure o prevedere legală mult mult mai clară. S-au trezit acum”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței cu responsabilii din Ministerul de Interne.

PSD vrea sa conteste procedura privind votul prin corespondență

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente. Adica aceea prin care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS