11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi garduri de protecție pentru siguranța șoferilor, pe drumurile naţionale

Noi garduri de protecție pentru siguranța șoferilor, pe drumurile naţionale

Specialiştii ne spun că pe drumurile naţionale vor fi instalate noi garduri de protecție pentru siguranța șoferilor. Este vorba unele cu role, care absorb din șocul unui accident și ajută mașina să revină pe carosabil fără prea mari defecţiuni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a montat noile sisteme pe două drumuri din apropierea Bucureștiului, deocamdată fiind un proiect-pilot, conform stirileprotv.ro
Primul parapet cu role speciale a apărut pe DN7, pe un pod la ieşirea din localitatea Chitila, lângă Bucureşti. Gardul de protecţie se montează pe 500 de metri. Restul de până la 1.000 de metri se instalează pe DN2, în imediata apropiere a localităţii Coșereni.

Sunt evitate accidente grave

Parapetul cu role preia energia unui accident și o dispersează. Maşina nu rămâne blocată, nu iese de pe carosabil, ci este redirecționată pe calea de rulare. Sunt evitate astfel accidente grave.
Sistemul poate să reziste chiar şi atunci când în el intră un autobuz sau un tir de 13 tone.
Rolele sunt produse în Coreea de Sud, sunt confecţionate din cauciuc şi plastic şi au o garanţie de trei ani, dacă nu sunt distruse în urma unor accidente grave.

Analiza proiectului-pilot va dura un an

Kilometrul instalat în România în urma unei licitaţii a costat peste 800.000 de euro.

„Noi urmărim cât mai multe inovaţii tehnice şi încercăm să le implementăm. Preţul este mai mare pentru că este un proiect- pilot“, a precizat Flavius Paval, şeful Direcţiei Siguranţa Circulației.

Analiza proiectului-pilot va dura un an şi abia după aceea va fi luată o decizie.
Preţul ar putea scădea, spun reprezentanţii Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, dacă va fi comandată o cantitate mai mare.

Sursaprotv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS