Acasă Actualitate Zeci de oameni la protest în fața CSM

Zeci de oameni la protest în fața CSM

-

Zeci de oameni au venit, sâmbătă, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), spunând că au ieşit în stradă pentru a susţine Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pe Adina Florea şi legea pentru răspunderea magistraţilor.

Aproximativ 30 de oameni protestează în fața CSM. Protestatarii au adus cu ei coli de hârtie pe care au scris : ”Justiție dreaptă, justiție nepolitizată, susținem SIIJ și numirea doamnei Adina Florea la conducere. Cerem legea pentru răspunderea magistraților”, ”Vrem magistrați, nu vrem aghiotanți”.

De-a lungul timpului Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost subiect de scandal în spațiul publoc, iar CSM nu a reușit validarea Adinei Florea la conducerea secției.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.