14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO masă de aer arctic se îndreaptă spre Europa

O masă de aer arctic se îndreaptă spre Europa

O masă de aer arctic se îndreaptă spre Europa. Vremea se va răci semnificativ și în România, de săptămâna viitoare.

O masă de aer arctic se va instala în Europa săptămâna viitoare. Prognoza arată că aerul rece se va răspândi mai întâi în Europa de est și centrală, apoi și în vestul Europei, notează severe-weather.eu. În România, temperaturile minime vor scădea treptat spre 1 grad în Moldova sau chiar 0 în Transilvania, Maramureș. Temperaturile cele mai ridicate se vor regăsi în Dobrogea, 4-7 grade. De asemenea, în ultimele zile din octombrie se vor instala și ploile. La munte, între 27 și 3 octombrie este prognozată lapoviță.

Frigul este așteptat să persiste în vestul, centrul și estul Europei mai multe zile.

Potrivit ANM, vremea se va răci în Oltenia începând de marți. ”Începând din 28 octombrie, vremea se va răci, conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime sub cele normale în ultimele 5 zile de prognoză, când vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 14 grade.
Minimele vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că până în data de 28
octombrie variațiile nu vor fi notabile, urmând a se înregistra, în medie, în jur de 11 grade,
apoi acestea vor scădea spre 2…3 grade, în medie, în intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie”, au precizat meteorologii.

În săptămâna 4 – 11 noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile nord-estice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS