23.4 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Prognoza meteo până la sfârşitul săptămânii

Prognoza meteo până la sfârşitul săptămânii

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo până la sfârşitul săptămânii.
Miercuri avem ceață și atmosfera cam mohorâtă dimineața în sudul și estul țării, pe unde e posibil să burnițeze. Temperaturile ajung la valori potrivite momentului. În rest, rămânem cu vremea neobișnuit de caldă. Cerul va fi senin, iar prin Banat se vor atinge 28 de grade.
În Dobrogea și Bărăgan se anunță ceață care poate fi mai persistentă în primele ore ale zilei și poate fi asociată cu burniță, însă peste zi se anunță vreme frumoasă și temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei așteptăm ceață dimineața, dar pe parcursul zilei apare soarele și va fi plăcut. Temperaturile ajung la 21 de grade, valori apropiate de normal.
În nordul Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi însorită și se încălzește ușor. Termometrele vor indica și aici 21 de grade.

Mai cresc temperaturile și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș. Soarele apare peste tot și la amiază vor fi 26 de grade Celsius, valori neobișnuit de mari pentru data din calendar. În ținuturile vestice, miercuri după prânz se vor înregistra chiar și 28 de grade, temperaturi mai potrivite pentru o lună de vară.

În ținuturile centrale, dimineața este frig mai ales în depresiuni, pe unde se semnalează ceață și brumă. Mai târziu, soarele apare peste tot și se va încălzi. După prânz se vor atinge 24 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, urmează încă o zi cu atmosferă plăcută, însă dimineața e posibil să fie puțină ceață. La amiază se vor înregistra în jur de 25 de grade.

În regiunile sudice, așteptăm mult soare și vreme bună. Și aici s-ar putea să fie ceață în primele ore ale zilei, iar temperaturile se apropie de normalul perioadei.

La munte, ziua de miercuri ne aduce timp frumos, cer senin și temperaturi ridicate. Doar pe văi și în depresiuni, ceața poate să dureze câteva ore la începutul zilei.

Prognoza pe următoarele 3 zile

Joi, prin est și sud-est mai apar ceva nori, iar dimineața revine ceața și s-ar putea să burnițeze. În rest, ne așteaptă încă o zi însorită, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod obișnuit. La munte va fi vreme frumoasă, dar se răcorește puțin. Dimineață va fi ceață persistentă în zona depresionară.

Vineri se mențin condițiile de ceață și burniță în Moldova, Bărăgan și Dobrogea. În celelalte regiuni avem tot vreme frumoasă, puțini nori și până la 26 de grade în termometre.
Se mai încălzește puțin, dar condițiile meteo sunt neschimbate. Dimineața reapare ceața, iar amiaza ne aduce atmosferă plăcută și 23 de grade în termometre.

Sâmbătă se înseninează aproape peste tot. Noaptea însă vântul devine mai insistent în Munții Banatului. Și ziua de sâmbătă începe cu ceață și înnorări persistente, apoi se arată soarele, dar temperatura scade din nou și vom avea în jur de 21 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce averi au oamenii care conduc Craiova

Consilierii municipali și principalii directori din primărie...

ȘTIRI GdS

China emite o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciumabubonică şi au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost...

Accident mortal în Ialomița între un autocar și o...

Un autocar în care se aflau pasageri a fost implicat luni dimineața într-un accident de circulație produs pe DJ 201, între localitățile...

Scandal cu geamuri sparte între două familii de romi...

Mascații gorjeni au intervenit duminică pentru a aplana un scandal izbucnit între două familii de rromi din localitatea Peșteana Jiu.

India, locul 3 în topul țărilor cu cele mai...

India a raportat, duminică, aproape 24.000 de noi cazuri de COVID-19 şi a devenit a treia ţară din lume în privinţa numărului...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7

Inspectoratul de Poliție Județean a anuțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 7, pentru efectuarea de lucrări. Restricțiile de...

Un doljean a intrat cu autoturismul într-un stâlp de...

Un doljean de 24 de ani a fost rănit, în această dimineață, după ce mașina în care se afla a intrat într-un...