17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO stradă din Paris poartă numele Reginei Maria a României

O stradă din Paris poartă numele Reginei Maria a României

Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte, ieri după amiază, la inaugurarea oficială a «Promenadei Regina Maria a României», situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Autorităţile franceze au luat această hotărâre în semn de omagiu față de rolul și implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial.

”La inițiativa Ambasadei, susținută de Primăria Paris și de Grupul de prietenie din Adunarea Națională Franceză, o porțiune de pe promenada Senei (din Quai Branly) va purta numele Reginei Maria. Mai exact, este vorba de secțiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna și capătul bd. Suffren. Printr-un astfel de gest, dorim să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și „Regina Întregitoare”, scrie Ambasada României la Paris, într-o postare pe Facebook.”

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezenţa ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, Luca Niculescu, consilierului de Stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea preşedintelui Klaus Iohannis. La finalul solemnității, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei s-a adresat participanților.

Au luat parte şi Adrian Cioroianu, ambasadorul României la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța și membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care Frederic Mitterrand și Stephane Bern.
A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței, potrivit www.romaniaregala.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS