Acasă Actualitate România va prelua 10 migranţi de pe nava caritabilă Open Arms

România va prelua 10 migranţi de pe nava caritabilă Open Arms

-

MAE a transmis că, România va prelua 10 migranţi dintre cei peste 130 aflaţi pe nava caritabilă Open Arms. Majoritatea sunt africani, pe care aceasta i-a salvat în urmă cu 16 zile în largul Libiei. Ministerul a răspuns afirmativ mai multor apeluri ale Comisiei Europene de a primi migranți salvați în Marea Mediterană, așa cum a făcut-o și de această dată, în cazul navei Open Arms.

Ceilalți migranți de pe nava Open Arms vor fi preluați de Franța, Germania, Portugalia, Spania și Luxemburg.

Nava umanitară spaniolă Open Arms este blocată în largul insulei Lampedusa încă de vineri, când ministrul italian de interne Matteo Salvini s-a opus acostării ei, în pofida acordului european anunţat în ajun pentru preluarea migranţilor.

O altă navă umanitară, Ocean Viking, închiriată de SOS Mediterana şi Medici fără Frontiere, se află în prezent în mare cu 356 de pasageri salvaţi în Mediterana.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.