16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Finanțelor va face controale pe zona taxei de clawback din sănătate și a redevențelor petroliere

Ministerul Finanțelor va face controale pe zona taxei de clawback din sănătate și a redevențelor petroliere

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Ministerul Sănătății ar fi identificat o reglementare insuficientă a controlului modului de respectare a fundamentării, declarării și virării contribuțiilor trimestriale prevăzute Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății. Adică la taxa pe clawback. În acest sens, cele două instituții au creat un proiect de Ordonanță prin care Ministerul Finanțelor să efectueze controlul modului de respectare a fundamentării declarării contribuției trimestriale.

Vezi proiectul aici

În momentul de față, deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care sunt persoane juridice române, precum și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora, declară contribuțiile trimestriale în baza datelor pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate le comunică persoanelor obligate la plata acestor contribuții.

Citeşte continuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS