16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExperţi americani suspectează că explozia de la baza militară din Rusia ar fi fost accidentală/ Ar exista o emisie de radiaţii

Experţi americani suspectează că explozia de la baza militară din Rusia ar fi fost accidentală/ Ar exista o emisie de radiaţii

Experţii nucleari americani au declarat că suspectează faptul că în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară în nordul Rusiei, care a avut loc săptămâna aceasta, s-a produs o explozie accidentală şi o emisie de radiaţii, potrivit publicaţiei The Moscow Times, informeaza Mediafax.

Doi experţi au declarat pentru agenţia Reuters că o explozie a unei rachete cu combustibil lichid nu ar putea elibera radiaţii.

Aceştia au afirmat că suspectează că explozia şi emiterea de radiaţii a rezultat dintr-un neajuns în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară la o instalaţie din apropierea satului Nionoksa.

„Motoarele rachetelor cu combustibil lichid care explodează nu emană radiaţii. Stim că Rusia lucrează la un fel de propulsie nucleară pentru o rachetă de croazieră”, a declarat Ankit Panda, un expert din cadrul Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS