10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuc îndeamnă la restructurări: Nu mai vreau să văd zeci de directori.

Cuc îndeamnă la restructurări: Nu mai vreau să văd zeci de directori.

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a declarat, astăzi, că nu mai vrea să vadă zeci de directori în companii, ci vrea să se orienteze către personalul executiv, „către oamenii care muncesc”. Cuc i-a îndemnat pe directori „să se întoarcă la muncă şi să facă ce făceau înainte”.

Ministrul a explicat că deşi există foarte mulţi directori în companiile de stat, productivitatea nu este conform aştepărilor. Ministrul a dat ca exemplu negativ echipa de management a Aeroportului Otopeni şi echipa de promovare a TAROM. Cuc vrea un profit „inimaginabil” din partea echipei manageriale a aeroportului şi o promovare mult mai activă din partea TAROM.

Deşi Aeroportul Otopeni este o companie profitabilă, ministrul este nemulţumit că fondurile nu sunt folosite pentru proiecte de investiţii.

I-am cerut directorului să ia nişte măsuri destul de drastice pentru că este o companie profitabilă, are bani şi totuşi nu văd că s-au lansat proiecte. Este foarte important în momentul în care ai bani, nu să stai cu banii în conturi ci să faci un profit inimaginabil. Ne interesează ca banii pe care îi au să îi investească în obiectivele de infrastructură şi să le modernizeze, a declarat Cuc.

Cuc: Nu mai vreau să văd zeci de directori

Cuc a mai afirmat că i-a cerut directorului de la aeroport o nouă organigramă vis-a-vis de personal

I-am cerut directorului de la aeroport aşa cum am cerut tuturor directorilor ca în următoarele 2 săptămâni să îmi vină cu o nouă organigramă vis-a-vis de personal. Nu mai vreau să văd zeci de directori în companii. Aveam la CNAIR 32 de directori şi se pregătea o organigramă să facem 40 de directori. Eu am înţeles că e nevoie de şefi, de oameni care să supravegheze, de oameni inteligenţi, cu viziune, dar cred că putem să trăim şi cu mai puţini şefi. Trebuie să ne orientăm mai mult spre oamenii care fac execuţie, către oamenii care într-adevăr muncesc.

Răzvan Cuc îndeamnă la restructurări în cazul celor care nu generează productivitate.

Faceţi restructurări, dacă este nevoie să dăm afară 100-200 de oameni din companii, îi dăm. Nu mai stăm la discuţii cu absolut nimeni, indiferent de cine crede că are nu ştiu ce susţinere.

Ministrul Transporturilor a concluzionat că directorii pot să se întoarcă şi ei la muncă. Nu doar să ocupe un birou, o funcţie şi să dea indicaţii. Si alea câteodată cam proaste, potrivit Mediafax.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS