Acasă Actualitate Pompierul acuzat de trafic de influență, arestat la domiciliu

Pompierul acuzat de trafic de influență, arestat la domiciliu

-

Judecătorii Tribunalului Militar Timișoara au dispus arestarea la domiciliu a pompierului craiovean acuzat de trafic de influență.

Remintim că, joi, ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au anunţat reţinerea unui pompier din cadrul ISU Dolj, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 300 de dolari de la un denunţător. În schimbul mitei, pompierul promisese că va „aranja“ plata unor taxe vamale mai mici pentru o maşină adusă din SUA.

„Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului militar din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara, au procedat la prinderea în flagrant a unui bărbat, de 46 ani, din Craiova, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia. Acesta primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător, pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie pe care le are cu angajaţi ai acestei instituţii“, au explicat anchetatorii.

Aceştia mai spun că cercetările au fost începute luni, 15 iunie, după ce o persoană s-a plâns că pompierul i-a cerut 300 de dolari pentru a-l ajuta să achite taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din SUA.

Arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile

După acţiunea de prindere în flagrant, suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timişoara. Ulterior, suspectul a fost reținut, iar în cursul zilei de joi a fost dus la Tribunalul Militar Timișoara cu propunere de arestare preventivă. Instanța nu a fost de acord cu măsura cerută de procurori și au dispus arestarea la domiciliu a pompierului craiovean.

”Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul plt.adj. Decă Marian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.07.2019, până la data de 16.08.2019 inclusiv”, se arată în hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...