15.5 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompier acuzat de trafic de influenţă

Pompier acuzat de trafic de influenţă

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au anunţat reţinerea unui pompier din cadrul ISU Dolj, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 300 de dolari de la un denunţător. În schimbul mitei, pompierul promisese că va „aranja“ plata unor taxe vamale mai mici pentru o maşină adusă din SUA.

„Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului militar din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara, au procedat la prinderea în flagrant a unui bărbat, de 46 ani, din Craiova, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia. Acesta primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător, pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie pe care le are cu angajaţi ai acestei instituţii“, au explicat anchetatorii.


Aceştia mai spun că cercetările au fost începute luni, 15 iunie, după ce o persoană s-a plâns că pompierul i-a cerut 300 de dolari pentru a-l ajuta să achite taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din SUA.
După acţiunea de prindere în flagrant, suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timişoara. După ce a fost audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore. Craioveanul, de 46 de ani, urmează să fie dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS