17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj şi Olt, aproape 40% din candidaţi nu au mai susţinut titularizarea

În Dolj şi Olt, aproape 40% din candidaţi nu au mai susţinut titularizarea

Cadrele didactice şi absolvenţii de studii de licenţă care îşi doresc un post în învăţământul preuniversitar au susţinut ieri titularizarea. În judeţul Dolj, aproape 40% din candidaţii înscriși pentru acest examen nu au mai ajuns în bănci sau au renunţat în timpul probei. Trei candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Situaţie similară şi la Olt.

În judeţul Dolj, pentru examenul naţional de titularizare s-au înscris 970 de candidaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, au fost validaţi 918 de candidați. În cele din urmă, ieri, în bănci, au fost 665 de candidaţi prezenți. În timpul examenului, trei candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

„Candidaţii eliminaţi pentru fraudă susţineau examen pentru educație fizică și sport, învățământ preșcolar şi învățământ primar“, se arată în cominicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
În timpul probei, 99 de candidaţi s-au retras, abandonând titularizarea. Cinci dintre candidaţi s-au retras din motive medicale, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. În cele din urmă, au predat lucrările 566 de candidaţi, care aşteaptă şi o notă. Afișarea rezultatelor inițiale se va face pe 23 iulie. Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare are loc în zilele de 23-24 iulie 2019. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 24-29 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Colegiul Naţional "Ion Minulescu", centru de concurs pentru titularizare în Olt.
Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, centru de concurs pentru titularizare în Olt.

În Olt, 200 de profesori au abandonat titularizarea

În judeţul Olt, puțin peste 300 de profesori sau viitori profesori au predat ieri lucrările în urma susținerii probei scrise la examenul de titularizare și speră ca din toamnă să prindă un post la catedră. Alți peste 200 de candidaţi au absentant sau s-au retras în timpul concursului, urmând să figureze în liste neprezentați.
514 candidați s-au înscris inițial în Olt să susțină proba scrisă, fiind organizate mai multe centre de concurs. Și numărul disciplinelor de concurs a fost foarte mare, 42. 121 de candidați s-au răzgândit, însă, chiar în ziua examenului, neprezentându-se, în vreme ce alți 87 s-au retras în prima oră a probei, având această posibilitate legală, urmând să figureze ca neprezentați și prezentându-se în ședințele publice de repartizare a posturilor cu nota din anii anteriori. Lucrările vor fi trimise spre evaluare într-un centru dintr-un alt județ.
În Olt, numărul posturilor titularizabile în acest an este redus. Sunt disponibile doar 25 astfel de posturi.

Sunt doar două posturi de matematică, două posturi de profesor itinerant de sprijin, două posturi – profesor logoped, două posturi – profesor psihopedagog, două posturi – profesor educator, un post – profesor instruire practică, un post – profesor vocal-instrumental, un post – profesor educație fizică fotbal, un post – educator, un post – profesor agricultură-horticultură, şapte posturi – profesor pian, un post – profesor vioară, un post – fizică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS