6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinul lui Vasile Blaga, sub control judiciar pentru furturi din locuinţe

Finul lui Vasile Blaga, sub control judiciar pentru furturi din locuinţe

Finul lui Vasile Blaga, Coriolan Pop Bruchental, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. El este acuzat de furturi din locuinţe. Un alt bărbat din Iaşi, împreună cu care acesta acţiona, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, scrie Mediafax.

Potrivit IPJ Bihor, cei doi bărbaţi ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din municipiul Oradea. De acolo ar fi sustras un ceas de mână bărbătesc, portofele, carduri bancare şi 2.600 de lei. Prejudiciul este estimat la 10.000 de lei.

„Poliţiştii Municipiului Oradea în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au identificat şi prins pe raza municipiului Oradea, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Hârlău, judeţul Iaşi şi un bărbat de 57 de ani, din comuna Ip, judeţul Sălaj, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Cei doi sunt bănuiţi de poliţiştii bihoreni că, în noaptea de 7 spre 8 iulie, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din municipiul Oradea. De aici ar fi sustras un ceas de mână bărbătesc şi două portmonee cu acte personale. De asemenea, carduri bancare şi 2.600 de lei. Ei au provocat un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, se arată în documentul citat.

Finul lui Vasile Blaga a furat bani dintr-o locuinţă

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul de 57 de ani este Coriolan Pop Bruchental, finul lui Vasile Blaga. Acesta din urmă i-a fost naş de cununie. Celălalt hoţ este Constantin Cojocaru, un infractor din Iaşi.

Poliţiştii bihoreni au menţionat că bărbatul de 43 de ani este bănuit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie, ar fi pătruns într-o altă locuinţă din Oradea, de unde ar fi sustras diverse bijuterii din aur. De asemenea, a fusrat DVR-ul sistemului de supraveghere video şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

„Bărbatul de 57 de ani este bănuit că l-ar fi transportat la şi de la locul faptei pe bărbatul de 43 de ani. De asemenea, ar fi asigurat complicitatea morală şi materială în timpul şi imediat după comiterea faptei. Totodată, în aceeaşi noapte de 13 spre 14 iulie, cei doi sunt bănuiţi că ar fi pătruns într-o altă locuinţă din municipiul Oradea. De aici ar fi sustras o scară folosită pentru a putea escalada şi pătrunde în locuinţa respectivă. Prejudciciu cauzat a fost de 2.000 de lei. Poliţiştii bihoreni au recuperat în proporţie de 80% prejudiciul cauzat”, se subliniază în comunicatul IPJ Bihor.

Cei doi bărbaţi au fost, iniţial, reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Judecătoria Oradea a emis pe numele bărbatului de 43 de ani, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de cel de 57 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS