14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în Bali - Indonezia

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în Bali – Indonezia

Un puternic cutremur subacvatic cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs marţi la sud de Insula Bali, în Indonezia, a anunţat Agenţia europeană de monitorizare a cutremurelor EMSC.

Nu sunt informaţii legate de daune sau victime ale cutremurului, scrie Mediafax. Nu a existat nicio alertă de tsunami emis de Centrul de avertizare în caz de Tsunami pentru Pacific din Hawaii. Epicentrul cutremurului a fost la 102 km sud-vest de capitala insulei, Denpasar, la adâncimea de 100 de kilometri.

Indonezia, lovită frecvent de cutremure

Institutul Geologic american USGS a înregistrat cutremurul cu o magnitudine preliminară de 5,7 grade. Cutremurul ar putea fi resimţit şi în alte oraşe din insulele învecinate, respectiv Lombok şi Java. Indonezia suferă frecvent de pe urma cutremurelor, provocând uneori tsunami. Ţara se află pe Inelul de Foc al Pacificului, activ din punct de vedere seismic. Insulele Moluccas au fost lovite duminică de un cutremur puternic de 7,2 grade. Acesta a dus la moartea a cel puţin două persoane şi a determinat sute de oameni să-şi părăsească casele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS