21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI sesisează parchetul în legătură cu averea primarului Cătălin Cherecheș

ANI sesisează parchetul în legătură cu averea primarului Cătălin Cherecheș

ANI sesisează Curtea de Apel Cluj şi parchetul în legătură cu averea primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Instituţia a constatat diferențe nejustificate între avere și veniturile realizate de Cătălin Cherecheș. Este vorba de aproape 3 milioane de lei, scrie Mediafax.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN, Primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat al Agenției.

Potrivit sursei citate, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj. Astfel, ar trebui să înceapă acțiunea de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către primar.

Declaraţii neconforme

„De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”, mai precizează reprezentanții ANI.

Cherecheș a fost informat cu privire la procedura de evaluare. De asemenea, i s-au comunicat drepturile de care beneficiază.

„Cherecheș Cătălin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens. Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante”, subliniază sursa citată.

Cherecheş a fost ales în funcția de primar la alegerile locale parțiale din 8 mai 201. De asemenea, a fost reales la alegerile din 10 iunie 2012. La alegerile locale organizate pe 10 iunie 2012, Cătălin Cherecheș a fost reales în funcție cu 86,3% din voturile exprimate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS