14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de contestaţii în Dolj la evaluarea naţională

Sute de contestaţii în Dolj la evaluarea naţională

Peste 550 de elevi din judeţul Dolj au solicitat reevaluarea lucrării. Printre contestatari sunt și elevi care au obținut note peste 9 la limba română și 3 sau 4 la matematică. Şi în Olt au fost depuse peste 300 de contestaţii.

Elevii de clasa a VIII-a au avut ieri şase ore la dispoziţie pentru a depune contestaţie dacă nu au fost mulţumiţi de notele obţinute la evaluarea naţională.
În județul Dolj au fost înregistrate ieri peste 550 de cereri de recorectare a lucrărilor de la evaluarea națională. În această sesiune a scăzut foarte mult numărul elevilor care au făcut contestaţii comparativ cu anul trecut, când au fost peste 1.100 de astfel de cereri. Anul trecut, cele mai multe contestaţii au fost la limba şi literatura română. De această dată, cele mai multe solicitări pentru reevaluarea lucrărilor au fost la matematică. „Au fost înregistrate 342 de cereri de reevaluare a lucrărilor de la matematică şi 250 – pentru limba şi literatura română“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Mai multe contestaţii la matematică

O analiză asupra rezultatelor iniţiale arată că mulţi elevi au diferenţe mari între punctajul de la limba română şi matematică. Astfel de exemple se regăsesc inclusiv la colegii. De exemplu, la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, o elevă de 9,55 la limba română a obţinut la matematică 6,35. La Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu“ din Craiova, elev de 10 la limba română a obţinut 7,90 la matematică. La Şcoala gimnazială „Elena Farago“ din Craiova, un candidat a obţinut 9,20 la limba română şi 4,20 la matematică. Şi la Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca, elev de 8,30 la română a obţinut 3,60 la matematică. Şi la Melineşti, un candidat de 7,20 la română a luat 2,70 la matematică. Şi exemplele pot continua.
În Dolj, pentru evaluarea naţională s-au înscris 4.533 de elevi. Dintre aceştia 321 de elevi au lipsit, iar 1.208 candidaţi au medii sub 5.

Olt: Candidații de la evaluarea națională au contestat 7% dintre note

În Olt, cele mai multe contestaţii au fost formulate la Limba şi literatura română

Sute de elevi care au susținut cele două probe ale evaluării naționale au depus, marți, 25 iunie 2019, contestații la notele afișate, convinși că pentru răspunsurile lor meritau note mai mari.
Cele mai multe contestații s-au depus la limba și literatura română. 220 din cei 2.643 de candidați care au susţinut, ceea ce înseamnă 8,3% au cerut reevaluarea lucrărilor. Alţi 148 de elevi (din 2.635 de elevi care au susținut proba) au contestat notele de la matematică.
În județul Olt, opt elevi au reușit să obțină nota 10 la ambele probe.

La nivelul județului au fost 65 note de 10 la matematică și 29 de note de 10 la limba română.

82,5% dintre lucrările de la limba română ale elevilor olteni au primit note peste 5 și 63% dintre lucrările de la matematică. Lucrările elevilor din județ au fost corectate în centrul de evaluare din județul Gorj. Evaluatorii din Olt au corectat lucrările elevilor din Dolj.
Rezultatele finale vor fi afișate, conform calendarului, sâmbătă, 29 iunie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS