6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTopul şcolilor din Dolj după evaluarea naţională

Topul şcolilor din Dolj după evaluarea naţională

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a făcut ieri topul şcolilor din Dolj după primele rezultate la evaluarea naţională. Sunt 14 unităţi şcolare, la care sunt elevi cu medii de zece. De asemenea, sunt patru şcoli la care toţi elevii au reuşit să obţină medii peste cinci. Nu lipsesc însă nici şcolile cu rezultate slabe.

Rezultatele la evaluarea naţională s-au publicat ieri la prânz. Foarte mulţi elevi s-au bucurat de rezultate bune. În judeţul Dolj, din cei 4.212 elevi prezenţi, 71,09% au obţinut medii peste 5. Procentul mediilor peste 5 este în creştere faţă de anul trecut, când a fost 68,82%. A crescut şi numărul mediilor de zece. Anul acesta sunt 26 de elevi cu un astfel de rezultat de la 14 unităţi şcolare. Anul trecut, au fost 23 de medii de zece, elevii provenind de la 11 unităţi şcolare.

Topul şcolilor după medii

Pe primul loc, cu cele mai bune rezultate şi în acest an rămâne Şcoala gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova. „În clasamentul unităților cu cele mai multe medii de 10, pe primul loc este Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova, unde sunt șase medii de 10. Urmează Colegiul Național „Frații Buzești”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” şi Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova, fiecare cu câte trei medii de 10. La Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” sunt două medii de zece. Avem şi unităţi cu câte o medie de 10. Acestea sunt Colegiul Național „Carol I”, Şcoala gimnazială „Elena Farago”, Şcoala gimnazială „Gheorghe Bibescu”, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala gimnazială „Traian” Craiova. În judeţ, astfel de rezultate au fost obţinute la Şcoala gimnazială „P Ivanovici” Băilești, Școala Gimnazială Podari, Şcoala „Eliza Opran” Işalniţa“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.

Topul şcolilor după notele de 10, pe discipline

În această sesiune au fost mulţi elevi care au obţinut nota maximă. „În ceea ce privește rezultatele de la limba și literatura română, avem 103 note de 10 la nivelul județului nostru. Cu cele mai multe note de 10 la limba și literatura română avem în clasament Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova, cu 13 note de 10 la limba română. Urmează Şcoala gimnazială „Gheorghe Țițeica” cu 11 note de 10, apoi Şcoala gimnazială „Traian” cu 9 note de 10“, a spus inspectorul şcolar general Monica Sună. Cele mai multe note de zece sunt la matematică.
„La matematică, deşi este proba de foc, sunt 116 note de zece“, a mai precizat inspectorul şcolar general. Cele mai multe note de zece sunt tot la Şcoala gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova – 18 note de zece. Pe locul al doilea este Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ Craiova cu 15 note de 10, urmat de Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“ Craiova, cu 13 note de zece la matematică.

Şcolile la care toţi elevii au medii peste 5

La nivelul judeţului Dolj sunt şi unităţi şcolare care au procent de 100% medii peste 5 la evaluarea naţională. Unele dintre ele au fost şi anul trecut în acest clasament. Este vorba de Școala Gimnazială „Marin Sorescu“ Bulzești şi Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ Craiova. Anul acesta, un astfel de rezultat a fost obţinut şi la Școala Gimnazială Bucovăț, care anul trecut a avut 90% medii peste 5. Progres a fost înregistrat şi la Şcoala Terpeziţa, la care anul acesta au obţinut medii peste 5 toţi elevii, faţă de anul trecut, când procentul de reuşită a fost de 44,4%. Inspectorul şcolar general Monica Sună a mai precizat că, după primele rezultate, sunt 70 de unități școlare unde procentul mediilor peste 5 este de 60% şi alte 70 de unităţi, la care mediile peste 5 sunt între 20 şi 60%.

Şcolile cu rezultate slabe

În clasament sunt şi unităţi şcolare care, după afişarea primelor rezultate, au procent de reuşită sub 20%. „Este vorba de Școala Gimnazială de Negoi, Școala Gimnazială „Anton Pann“ Craiova, Școala Gimnazială Catane, Școala Gimnazială Gogoșu și Școala Gimnazială nr. 1 Băilești“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Sună. Elevii nemulţumiţi de note au avut ieri şase ore la dispoziţie pentru a depune contestaţii.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că, după afişarea rezultatelor finale, se va face o analiză pe fiecare unitate şcolară pentru a identifica cauzele rezultatelor slabe. Analiza rezultatelor va consta şi în comparaţii cu rezultatele de la simularea din luna martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS