16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoris Becker și-a scos la licitație trofeele și suvenirurile personale pentru a scăpa de datorii

Boris Becker și-a scos la licitație trofeele și suvenirurile personale pentru a scăpa de datorii

Trofeele şi suvenirurile personale ale fostului star al tenisului Boris Becker vor fi vândute la o licitaţie online începând de luni de către casa britanică Wyles Hardy, pentru a şterge parţial datoriile campionului german, aflat în faliment, informează AFP, potrivit Agerpres.

Compus din 82 de articole aparţinând celui mai tânăr campion din istoria Wimbledon-ului la vârsta de 17 ani, lotul include medalii, cupe, rachete, ceasuri şi fotografii. Vânzarea se va încheia pe 11 iulie, a precizat casa Wyles Hardy pe site-ul său.

Printre obiectele scoase la licitaţie figurează o copie a Challenge Cup înmânată lui Becker de federaţia germană de tenis după victoriile din 1985 şi 1986 de la Wimbledon, medalia de finalist din 1990 la Wimbledon, unde a fost învins de rivalul său Stefan Edberg, sau o replică a cupei de argint de la US Open realizată de bijutierul Tiffany pentru victoria sa din 1989 în faţa lui Ivan Lendl.

Ţinta datoriilor, triplul câştigător al turneului de la Wimbledon, în vârstă de 51 de ani, a fost declarat în faliment în 2017. În iunie 2018, el a invocat un pretins statut diplomatic şi imunitate în faţa justiţiei britanice, stopând astfel în ultimul moment vânzarea la licitaţie a trofeelor sale.

Cu şase titluri de Grand Slam în palmares, Boris Becker a câştigat 49 de titluri în cariera sa şi peste 20 de milioane de euro, însă gestionarea deficitară a fondurilor sale după încheierea carierei s-a transformat în coşmar pentru legendarul jucător, tribunalul londonez declarându-l în faliment în iunie 2017.

În 2002, justiţia germană l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 500.000 euro pentru aproximativ 1,7 milioane euro restanţe la impozite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS