7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn şofer a dat aparatul etilotest peste cap

Un şofer a dat aparatul etilotest peste cap

Poliţiştii doljeni au depistat, marţi, un şofer de 59 de ani care s-a urcat la volan, deşi era băut bine. După ce l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că acesta avea o alcoolemie record. 
„Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Coşoveni au depistat, în comuna Castranova, un bărbat de 59 de ani, din localitate, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea o concentraţie de 2,19 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat oamenii legii. 

Ulterior, şoferul băut a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele doljeanului de 59 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Se pare că şoferul nu este la primul dosar penal. Acesta a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice în aprilie 2018. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supravehere de doi ani, aşa că bărbatul a fost prins băut în termenul de supraveghere.

Închisoare cu suspendare pentru o alcoolemie record

Poliţiştii doljeni au mai depistat un şofer cu o alcoolemie destul de mare în februarie 2017. Este vorba de un şofer de 39 de ani, din localitatea Găvănești, Olt. Acesta a fost depistat conducând o Dacie pe Aleea 1 Castanilor. 

„Întrucât emana miros de alcool, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 2,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este una din cele mai mari valori ale alcoolemiei întâlnite de noi în ultimul an“, au precizat atunci polițiștii doljeni. 

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în mai, anul trecut, a fost condamnat la Judecătoria Craiova. Bărbatul a primit o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă. În plus, a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria comunei Găvăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS