5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDarius Vâlcov a contestat controlul judiciar

Darius Vâlcov a contestat controlul judiciar

Darius Vâlcov a contestat, la Curtea de Apel București, controlul judiciar pentru 60 de zile dispus de procurorii DIICOT în dosarul în care acesta este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ, transmite hotnews.


Darius Vâlcov a contestat, la CAB, controlul judiciar dispus de DIICOT, termen ce va avea loc vineri. În cadrul măsurii preventive pentru 60 de zile, Vâlcov nu poate părăsi Slatina decât cu încuviințarea organelor competente.

Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, eminența cenușie a programului economic al PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret între Parchetul General și SRI.

Potrivit procurorilor DIICOT, în 23 august 2018 fostul consilier al premierului Dăncilă a publicat pe pagina personală de Facebook o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”. Postarea a inclus șase pagini din document, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, precizează DIICOT.
Potrivit articolului 407 din Codul penal, alineatul 3, ”divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS