15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSăptămâna prevenirii criminalităţii în Dolj

Săptămâna prevenirii criminalităţii în Dolj

Săptămâna prevenirii criminalităţii în Dolj a continuat, astăzi, cu ziua prevenirii infracţionalităţii contra patrimoniului. În cursul acestei zile, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de ordine publică din cadrul I.P.J. Dolj au desfăşurat activităţi preventive în numeroase localităţi urbane şi rurale, din judeţ.

Oamenii legii au fost prezenţi în pieţe, târguri, oboare, dar şi în parcările centrelor comerciale, unde au purtat discuţii cu persoanele întâlnite, pe tema prevenirii furturilor din locuinţe, din autoturisme, dar şi din genţi sau buzunare, potrivit IPJ Dolj.
În ultimii ani, în judeţul nostru, s-au comis furturi şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, de aceea vă readucem în atenţie câteva sfaturi preventive care vă pot ţine la distanţă de evenimente nedorite.

Furturile din locuinţe se pot evita:

  • Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
  • În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
  • Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

În locurile aglomerate: mijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine:

  • aveţi grijă la genţi şi buzunare! De obicei hoţii (2-3 persoane) poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână!
    Aşadar:
  • Ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp; în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate!
  • Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!

Pentru protecţia autoturismului:

  • Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii! (de regulă, hoţii acţionează când au ceva sigur),
  • Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă!
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS