6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenţă Craiova a pierdut definitiv procesul cu dr.Riza

Spitalul de Urgenţă Craiova a pierdut definitiv procesul cu dr.Riza

În urma scandalurilor în care a fost implicat dr. Mugur Riza numai în cursul anului trecut, în octombrie 2018, conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a hotărât să-l concedieze.
După o lună, la începutul lunii noiembrie, doctorul Riza a contestat decizia de concediere la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 27 februarie. Judecătorii doljeni au dispus angajarea doctorului Riza pe acelaşi post, plus plata salariilor din octombrie şi până la reangajare.


„Constată nulitatea absolută a deciziilor nr. 1832/8.10.2018 şi nr. 1833/8.10.2018 emise de intimat. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor contestate. Obligă intimatul să achite contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate pentru perioada de la încetarea contractelor de muncă şi până la data reintegrării efective“, se arată în hotărârea instanţei.
Pe scurt, instanţa a reţinut că unitatea medicală nu a reuşit să dovedească faptul că a trimis medicului Riza, prin curier rapid, o convocare la cercetarea disciplinară, dar şi că a notat eronat blocul nr. B5 în loc de… b5. În schimb, deşi a susţinut că a fost concediat în timp ce se afla în concediul medical, instanţa a constatat că în acea zi doctorul Riza a fost la serviciu şi chiar a operat.

Spitalul de Urgenţă Craiova a pierdut definitiv procesul cu dr.Riza


Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de juriştii Spitalului de Urgenţă Craiova. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 29 mai. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul formulat de unitatea medicală. Hotărârea instanţei este una definitivă, aşa că medicul Mugur Riza rămâne la Secția de Urologie a Spitalului de Urgenţă Craiova.
Între timp, după hotărârea din februarie a Tribunalului Dolj, care a fost una executorie, doctorul Riza a fost reangajat la unitatea medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS