8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoctorul Riza se întoarce la Spitalul Judeţean Craiova

Doctorul Riza se întoarce la Spitalul Judeţean Craiova

În octombrie, anul trecut, medicul Riza a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei pentru că a provocat scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova

Dat afară la începutul lunii octombrie 2018, medicul urolog Mugur Riza a câştigat procesul cu Spitalul de Urgență Craiova şi va fi reangajat la Secția de Urologie.
Gazeta de Sud a prezentat, anul trecut, mai multe incidente în care a fost implicat dr. Mugur Liviu Riza, care a şi fost amendat în două rânduri de poliţişti pentru provocare de scandal. Astfel, în mai 2018, dr. Riza a fost acuzat de un medic că i-a tras o palmă peste ureche.
La începutul lunii octombrie, un medic al Spitalului de Urgenţă Craiova a sunat la poliţie și a anunțat că dr. Riza provoacă din nou scandal. Oamenii legii au explicat atunci că echipajul de polițiști care a fost trimis la Spitalul de Urgență Craiova a hotărât să-l amendeze pe dr. Riza pentru provocare de scandal. „Un cadru medical a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoana în cauză provoacă scandal în blocul operator, că își jignește colegii și îi împiedică să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Un echipaj de la Secția 2 Craiova a mers la fața locului și a intervenit pentru detensionarea situației. A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991“, au precizat polițiștii doljeni.
Potrivit legii, provocarea ori participarea la scandal în locuri publice se sancționează cu amendă între 200 și 1.000 de lei. În cazul în care scandalul este provocat într-o instituție de învățământ sau unitate medicală, amenda este de la 1.000 la 3.000 de lei.
Ulterior, conducerea unităţii medicale a hotărât să-l concedieze pe dr. Riza. Pe 10 octombrie, poliţia a fost chemată din nou la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce acelaşi dr. Riza ar fi provocat scandal chiar în blocul operator, în timpul unei intervenţii chirurgicale.
Şi de data aceasta, dr. Riza a fost amendat cu 3.000 de lei pentru provocare de scandal.

Se întoarce la spital

La începutul lunii noiembrie, dr, Riza a contestat decizia de concediere la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 27 februarie. Judecătorii doljeni au dispus angajarea dr. Riza pe acelaşi post, plus plata salariilor din octombrie şi până când va fi reangajat. „Constată nulitatea absolută a deciziilor nr. 1832/8.10.2018 şi nr. 1833/8.10.2018 emise de intimat. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor contestate. Obligă intimatul să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate pentru perioada de la încetarea contractelor de muncă şi până la data reintegrării efective“, se arată în hotărârea instanţei, care poate fi atacată cu apel de juriştii Spitalului de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS