20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârg de adopţii de câini în Parcul „Romanescu“ din Craiova

Târg de adopţii de câini în Parcul „Romanescu“ din Craiova

Târg de adopţii canine astăzi, în Parcul „Romanescu“ Craiova. Iubitorii de animale pot să adopte gratis un cățel, în cadrul Târgului organizat de SC Salubritate Craiova. Evenimentul se desfăşoară în Parcul „Romanescu“ din Craiova şi este un prilej pentru craioveni să găsească un prieten necuvântător.

Este prima dată când cățeii ies din adăposturi. Aceştia sunt sterilizaţi, vaccinaţi şi au şi carnet de sănătate. Cei 11 căţei sunt foarte prietenoși şi au fost special aleși pentru acest eveniment. Organizatorii s-au gândit să le pună căţeilor abilitățile în practică, în cadrul unei demonstraţii. Aceştia au probe de defilare canină, dar şi de alergare. Copiii împreună cu părinţii se pot distra, chiar dacă nu vor să adopte.

La ora 12.00, echipa de salvare a venit cu câinii pentru a arăta cât sunt de pregătiți și cum reacționează ei într-o misiune de salvare a unui om.

Pe lângă toate aceste activități, organizatorii au decis să facă şi puţină educație canină. La ora 13.00, poliția locală a vorbit despre regulile pe care deținătorii de animale trebuie să le respecte, să le dea sfaturi în legătură cu adopţia şi să vorbească despre îngrijirea patrupedelor. Organizatorii au pus în practică activități pentru cei mici.

Sunt corturi amenajate, unde copiii pot să coloreze sau să umfle baloane împreună cu cei 50 de voluntari de la SC Salubritate Craiova. Căteii nu sunt de rasa, sunt maidanezi, dar asta nu îi împiedică pe oameni să îi ia acasă. Evenimentul se va încheia la ora 15.00, iar până acum au fost adoptați patru căței.

Căţeii care nu îşi vor găsi stăpâni se vor întoarce în adăpost.

Raluca Nedelea

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS