16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMănăstiri, Catedrale şi Biserici controlate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”

Mănăstiri, Catedrale şi Biserici controlate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”

Personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al Judeţului Dolj  a desfăşurat controale tematice privind apărarea împotriva incendiilor la unitățile de cult din municipiul Craiova și din județul Dolj, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, fiind verificate un număr de 52 de obiective din acestă categorie (4 Mănăstiri, 2 Catedrale, 2 Paraclise și 44 de Biserici).

În urma contralelor executate, au fost constatate un număr de 14 deficiențe, dintre care 2 au fost soluționate operativ, fiind totodată aplicate 12 sancțiuni contravenționale în domeniul apărări impotriva incendiilor.De asemenea a fost instruit personalul din cadrul lăcașelor de cult privind respectarea regulilor și măsurilor specfice de apărare împotriva incendiilor pe perioada de desfășurare a Sărbătorilor Pascale.

Activitatea de prevenire a situațiilor de urgență va continua și în perioada imediat următoare. Astfel, în perioada 25 – 27.04.2019 se vor efectua recunoașteri în raioanele tuturor subunităților de intervenție ale inspectoratului, la bisericile/mănăstirile unde se preconizează a se înregistra afluență mare de public. Pe timpul recunoașterilor se vor urmări următoarele aspecte: asigurarea căilor de acces și evacuare; asigurarea mijloacelor de primă intervenție în caz de incendiu; verificarea instalațiilor utilitare (electrice, gaze, încălzire etc.) aferente obiectivelor respective.

În vederea reducerii timpului de răspuns în situații de urgență, comanda inspectoratului a luat decizia de înființare a unor puncte de lucru care să funcționeze temporar, în noaptea Invierii Domnului (27.04.2019, ora 22.00 – 28.04.2019, ora 06.00), astfel: la Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru”, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova va constitui un punct de lucru cu 1 autospecială de stingere a incendiilor și 5 subofițeri operativi, iar la Mănăstirea Maglavit, Detașamentul de Pompieri Calafat va constitui un alt punct de lucru, de aceeași tărie ca și primul. Totodată, fiecare subunitate de intervenție va avea constituită câte o patrulă de pompieri (2 subofițeri operativi) ce vor efectua misiuni de monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență ce se pot produce la lăcașurile de cult cu public numeros. Misiunile se vor executa cu autovehiculele din dotare, echipate cu mijloace de primă intervenție, în municipiile Craiova, Calafat, Băilești, respectiv orașele Segarcea și Bechet. Detașamentul 2 de Pompieri Craiova va executa activitatea de patrulare și la Mănăstirea Cârcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS