6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul elevei care a murit de meningită - DSP: La Liceul Lazăr nu sunt alte îmbolnăviri. Toate probele luate de la elevi și profesori sunt negative

Cazul elevei care a murit de meningită – DSP: La Liceul Lazăr nu sunt alte îmbolnăviri. Toate probele luate de la elevi și profesori sunt negative

Toate probele de exudat luate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) de la colegii și profesorii elevei de 18 ani de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală care a murit săptămâna trecută de meningită sunt negative, ceea ce înseamnă că la acest liceu nu se mai înregistrează alte cazuri de îmbolnăviri, a anunțat luni DSP, potrivit Hotnews.

În total, au fost luate probe de la 61 de persoane.

Direcția de Sănătate Publică mai precizează că la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” s-au mai prezentat în acest weekend 18 copii cărora li s-au luat probe de exudat, iar rezultatele analizelor ar urma să fie gata marți.

Tânăra de 18 ani, elevă a Colegiului „Gheorghe Lazăr” din București, care a murit joia trecută de meningită, a fost diagnosticată inițial cu dureri abdominale și a refuzat într-o primă fază internarea, potrivit Serviciului de Ambulanță București Ilfov. Abia după al doilea apel la 112, survenit 4 ore mai târziu, ea a fost transportată la Spitalul Universitar, de unde a fost transferată ulterior la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, în stare critică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS