Acasă Actualitate Răsturnare de situaţie: Profesoara înjunghiată de un fost elev în Ploieşti, vinovată...

Răsturnare de situaţie: Profesoara înjunghiată de un fost elev în Ploieşti, vinovată că nu a respectat regulamentul

-

Profesoara care, la sfârşitul lunii ianuarie, a fost înjunghiată de un fost elev în faţa cancelariei Colegiului „Spiru Haret” din Ploieşti a fost găsită vinovată de producerea incidentului, comisia de cercetare a şcolii stabilind că nu a respectat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, scrie Mediafax.

Comisia care s-a întrunit, la nivelul şcolii, imediat după ce profesoara de matematică a fost înjunghiată de un fost elev, la sfârşitul lunii ianuarie, a stabilit că agresorul a rugat-o pe o altă profesoară să o cheme afară din cancelarie pe victimă, iar după câteva zeci de secunde aceasta s-a întors în cancelarie ţinându-se cu mâinile de abdomen, strigând la durere şi solicitând colegilor să cheme ambulanţa pentru că a fost înjunghiată.

În documentul citat s-a precizat că profesoara agresată era programată conform graficului să îndeplinească activitatea de profesor de serviciu pe şcoală.

„Victima se face răspunzătoare în sensul în care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al colegiului”, se arată în procesul verbal al comisiei de cercetare întrunit la Liceul „Spiru Haret”.

Conform articolului invocat, profesorul de serviciu „supraveghează intrarea elevilor în şcoală, împreună cu portarul”.

Comisia de cercetare nu a propus sancţionarea profesoarei înjunghiate, ci doar diminuarea salariului cu 10% în cazul paznicului, pe o durată de trei luni.

„Din analiza probelor administrate o altă cauză care a concurat la producerea evenimentului o reprezintă efectuarea superficială a serviciului de către paznicul (…) în postul numărul unu situat la intrarea principală a colegiului, fapt care a facilitat agresorului accesul în curtea, respectiv incinta colegiului”, se mai arată în procesul verbal.

În 29 ianuarie, la ora 12.57, în holul din faţa cancelariei Liceului „Spiru Haret” din Ploieşti, situat la etajul unu al clădirii, o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev.

ȘTIRI VIDEO GdS