10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă investigaţie Rise Project: Secretele din Casa Grande, unde şi-a petrecut Dragnea vacanţele

O nouă investigaţie Rise Project: Secretele din Casa Grande, unde şi-a petrecut Dragnea vacanţele

Casa Grande, vila de lux de la malul oceanului Atlantic unde și-a petrecut Liviu Dragnea vacanțele de-a lungul anilor, este acum părăsită. Nici Dragnea și nici anturajul său nu au mai dat pe acolo din 2016. Între timp însă, proprietatea de lux din Brazilia a devenit un risc pe două fronturi pentru politicianul de la București. Autoritățile din această țară îl investighează pe șeful PSD pentru o posibilă spălare de bani legată de achiziționarea vilei din Cumbuco iar, pe de altă parte, Casa Grande continuă să spună povestea legăturilor dintre Dragnea și compania Tel Drum SA, legături pe care politicianul le neagă din răsputeri în contextul proceselor aflate pe rol și al anchetelor în curs de la DNA.
Casa Grande ascunde și alte secrete ale politicii românești. RISE Project, OCCRP și partenerii din Brazilia vă prezintă noi informații din ancheta desfășurată de autoritățile de pe celălalt mal al oceanului, dar și un nou personaj care a frecventat refugiul lui Dragnea din Brazilia și a câștigat sprijin politic în România după aceste vizite.

Dragnea și Pitiș, șapte ani în Brazilia

Informații obținute de la poliția de frontieră braziliană de către colegii noștri de la revista Época arată că directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a călătorit de mai multe ori împreună cu Liviu Dragnea în Brazilia. Primul lor drum a avut loc în februarie 2008 când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza, capitala statului brazilian Ceara. Casa Grande se află la aproximativ 25 de kilometri de acest aeroport. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009. Dragnea și Pitiș au fost acompaniați de această dată și de Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA. RISE Project v-a prezentat deja traseele comune parcurse de Gheorghiaș și Dragnea precum și faptul că vila de la ocean a fost cumpărată cu bani aduși din România de către același Mugurel Gheorghiaș.
Conform datelor din frontiera braziliană, Dragnea și directorul executiv al Tel Drum s-au mai intersectat în periplurile braziliene de șapte ori între 2010 și 2014 – ultimul an când Petre Pitiș a mai pășit în țara sud-americană. În cele mai multe cazuri, Pitiș și Dragnea au intrat sau au ieșit de pe aeroportul din Fortaleza la distanță de o zi așa cum s-a întâmplat, de pildă, în 2013 când Dragnea a ajuns pe 14 decembrie iar Pitiș pe 15.

Citiţi întreaga anchetă pe riseproject.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS