Acasă Actualitate De ce ai poftă astăzi ? Încearcă reţeta de sarmale de post

De ce ai poftă astăzi ? Încearcă reţeta de sarmale de post

-

Odată cu intrarea în postul Crăciunului, gospodinele pregătesc tot felul de bucate de post. Printre bunătățile din bucătărie se numără și delicioasele sarmale de post

Ingrediente: 1 varză murată mare, 450 g ciuperci champignon, 1 morcov măricel (ras pe razătoarea fină), 1 felie mică ţelină rasă, 1 ceapă mare tocată fin, 130 g orez, 300 ml suc de roşii, 3 linguri pastă de roşii, 1-3 frunze dafin, 1 linguriţă cimbru uscat, 1/2 legătura pătrunjel verde tocat mărunt, sare, piper proaspăt măcinat, boabe de piper, 2 crenguţe de cimbru, 1 praf oregano, 2-3 linguri ulei, apă fiartă

Mod de preparare 

Ceapa tocată se căleşte în 2-3 linguri de ulei, până când devine sticloasă. Se pune jumătate din morcovul ras şi se călesc împreună încă un minut. Se pun ciupercile tocate mărunt peste ceapă şi morcov, se călesc împreună până când se înmoaie puţin. Se adaugă orezul spălat şi scurs. Se mai adaugă cimbru, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se ţin pe foc încă 1-2 minute.

Se ia frunza de varză şi se pune compoziţia de ciuperci cu orez. Cantitatea este de o lingură de amestec, pusă pe lăţimea frunzei. Apoi se rulează sarmaua normal, se închide bine la capete pentru a nu se desface la fiert. Se pun frunze de varză tăiate pe fundul unei oale cu morcovul ras şi ţelină rasă fin. Se amestecă sucul cu pastă de roşii şi se pune 1/3 peste varza tăiată. Se aranjează sarmalele peste varza, una peste alta.

Se pun crenguţe de cimbru şi se presara oregano uscat. După ce se aranjează toate sarmalele, se toarnă restul de suc de roşii. Se mai pune un rând de varză tăiată şi boabe de piper. Se adauga ulei şi apă fierbinte până la nivelul sarmalelor. Oala se pune pe foc mediu-mic timp de 30 de minute. Oala trebuie aibă capacul pus. Se completează cu apă, dacă e nevoie. După 30 de minute de fiert, se dă oala la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 minute.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.