12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Acţiune pentru reducere absenteismului școlar

Acţiune pentru reducere absenteismului școlar

Poliţia Locală din Craiova a desfăşurat o acţiune, în perioada 13-14 martie, în vederea depistării și identificării elevilor ce frecventează barurile sau alte locuri publice în timpul orelor de curs, cu scopul reducerii absenteismului școlar, precum și a celor care fumează în incinta unităților de învățământ, încălcând prevederile Legii.” În perioada 13-14 martie 2019, polițiștii din structurile de ordine publică ale Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat o amplă acțiune în zona instituţiilor de învăţământ ce se află în responsabilitatea Poliţiei Locale (potrivit Planului Unic de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Craiova), în vederea depistării și identificării elevilor ce frecventează barurile sau alte locuri publice în timpul orelor de curs, cu scopul reducerii absenteismului școlar, precum și a celor care fumează în incinta unităților de învățământ, încălcând prevederile Legii nr. 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
În acest sens, în urma verificării locațiilor de alimentație publică, cu precădere din zona centrală, apropriată de colegiile cele mai reprezentative ale municipiului Craiova, au fost depistați un număr de 47 elevi ce se aflau în baruri, în timpul orelor de curs, precum și 70 de elevi minori ce se aflau în baruri, dar după terminarea orelor de curs”, potrivit unui comunicat de presă.

Nu au fost depistați elevi care să consume băuturi alcoolice.

Cei 47 de elevi au fost conduși de către polițiștii locali la unitățile de învățământ de care aparțineau și predați cadrelor didactice ce susțineau orele de curs respective.
Un număr de 57 de elevi au fost depistați în gangurile blocurilor de locuințe din aproprierea unităților de învățământ, aceștia fiind îndrumați și conduși în incinta unităților de învățământ de care aparțineau.
De asemenea, au fost depistați 49 elevi ce fumau în incinta unităților de învățământ, fiind aplicate 49 sancțiuni contravenționale, din care 27 de amenzi în cuantum total de 1.350 lei și 22 avertismente.
În perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, iar conducerile unităților de învățământ unde sunt înregistrați elevii depistați că lipsesc de la cursuri sau fumează în incinta liceelor, vor fi informate despre aceste aspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Focar Covid la secția ATI de la Spitalul Județean...

Mai multe cadre medicale de la secția...

ȘTIRI GdS

Foștii primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău,...

DNA Constanța i-a trimis în judecată pe foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, împreună cu alți funcționari și cu două persoane...

Programul de fidelitate „Dorinţe Împlinite” oferit de KRUK îţi...

Jucător activ pe segmentul de piaţă dedicat achiziţiilor de portofolii de creanţe din România, KRUK România SRL administrează numeroase cazuri, cu valoare...

Un egiptean de 75 de ani este cel mai...

Egipteanul Ezzeldin Bahader a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume, informează Goal.com, citat de...

Bulgaria şi Germania impun purtarea măştii de protecţie în...

Autoritățile din Bulgaria și Germania au impus, din această săptămână, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, anunţă digi24.

Focar de Covid-19 la Spitalul Elias din Bucureşti

Reprezentanții Spitalului Elias din București au anunțat aseară că 11 cadre medicale din Secția de Neurologie şi alţi 15 angajaţi ai unităţii...

În câte localități din România a fost depășită rata...

În România, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în 255 de localități, între care 15 orașe și...