12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCerşetori amendaţi şi trimişi acasă

Cerşetori amendaţi şi trimişi acasă

Poliția Locală a Municipiului Craiova a declanșat o amplă acțiune ce are ca obiect eradicarea faptelor de cerșetorie ce se desfășoară pe domeniul public, începând cu data de 01 februarie 2019.

„Au fost monitorizate principalele intersecții ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte, persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate – conform procedurilor legale – aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

În acest sens au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.200 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, in mod repetat, la mila publicului, de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie, în cuantum de 647,50 lei, sumă ce a fost depusă în conturile speciale aflate la Trezoreria Craiova”, potrivit unui comunicat de presă.

Cerşetorii constituie un real pericol pentru participanții la trafic.

Funcţionarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost sesizaţi în 3 cazuri datorită faptului că au fost folosiți copii minori în practicarea cerșetoriei.
Persoanele care apelau la mila cetățenilor, mai ales în preajma semafoarelor rutiere, în intersecțiile aglomerate ale municipiului Craiova, constituie un real pericol pentru participanții la trafic.
De asemenea, majoritatea acestora, au domiciile în Caracal, Balș, dar și în județe din nord-vestul țării, motiv pentru care aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu.
Poliția Locală roagă cetățenii și, în special conducătorii auto, să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS