12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cerşetori amendaţi şi trimişi acasă

Cerşetori amendaţi şi trimişi acasă

Poliția Locală a Municipiului Craiova a declanșat o amplă acțiune ce are ca obiect eradicarea faptelor de cerșetorie ce se desfășoară pe domeniul public, începând cu data de 01 februarie 2019.

„Au fost monitorizate principalele intersecții ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte, persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate – conform procedurilor legale – aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

În acest sens au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.200 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, in mod repetat, la mila publicului, de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie, în cuantum de 647,50 lei, sumă ce a fost depusă în conturile speciale aflate la Trezoreria Craiova”, potrivit unui comunicat de presă.

Cerşetorii constituie un real pericol pentru participanții la trafic.

Funcţionarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost sesizaţi în 3 cazuri datorită faptului că au fost folosiți copii minori în practicarea cerșetoriei.
Persoanele care apelau la mila cetățenilor, mai ales în preajma semafoarelor rutiere, în intersecțiile aglomerate ale municipiului Craiova, constituie un real pericol pentru participanții la trafic.
De asemenea, majoritatea acestora, au domiciile în Caracal, Balș, dar și în județe din nord-vestul țării, motiv pentru care aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu.
Poliția Locală roagă cetățenii și, în special conducătorii auto, să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că...

ȘTIRI GdS

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Foștii primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău,...

DNA Constanța i-a trimis în judecată pe foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, împreună cu alți funcționari și cu două persoane...

Programul de fidelitate „Dorinţe Împlinite” oferit de KRUK îţi...

Jucător activ pe segmentul de piaţă dedicat achiziţiilor de portofolii de creanţe din România, KRUK România SRL administrează numeroase cazuri, cu valoare...

Un egiptean de 75 de ani este cel mai...

Egipteanul Ezzeldin Bahader a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume, informează Goal.com, citat de...

Bulgaria şi Germania impun purtarea măştii de protecţie în...

Autoritățile din Bulgaria și Germania au impus, din această săptămână, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, anunţă digi24.