Acasă Actualitate Tudorel Toader renunţă la câteva articole din OUG 7/2019

Tudorel Toader renunţă la câteva articole din OUG 7/2019

-

Şefa CSM, judecătorul Lia Savonea, a anunţat, vineri după-amiază, articolele din controversata Ordonaţă de Urgenţă 7 la care ministrul Justiției ar fi dispus să renunţe. Printre acestea, cele referitoare la posibilitatea ocupării funcţiei de şef de parchete de un judecător şi la articolul legat de delegările în funcţii de conducere.
Potrivit proiectului de modificare trimis la CSM, Tudorel Toader propune revenirea la forma anterioară a articolului 54, adică procurorii de rang înalt vor fi numiţi numai din rândul procurorilor, cu avizul Secţiei de procurori din CSM, nu al Plenului CSM.
De asemenea, se elimină articolul care prevedea posibilitatea excluderii din magistratură pe motiv de pierdere a bunei reputaţii.
Alte modificări la care se renunţă vizează revenirea la drepturile salariale ale specialiştilor IT, se abrogă un text tranzitoriu în privinţa delegărilor la nivelul Parchetelor.
Potrivit şefei CSM, judecatorul Lia Savonea, instituţia pe care o conduce urmează să dea, sapatamana viitoare, un aviz pozitiv sau negativ. Procurorii vor transmite răspunsul alături de mai multe propuneri.

ȘTIRI VIDEO GdS